Aalsters VolksTheater

Rond 1979 stond Anton Cogen mee aan de wieg van het toneelgezelschap PACT in Aalst. Hier speelde hij een aantal prachtige stukken, waaronder het toen vooruitstrevende “De Familie De Vis”… Zijn ingesteldheid was simpel: “Breng toneel in naar een hoger niveau, ook al ben je amateur-speler. Denk aan je engagement die je neemt ten opzichte van het gezelschap en de andere collega’s.”

Een paar jaar later start “Het ES-Battement”. Een gezelschap die deze uitspraak hoog in het vaandel draagt. Stuk voor stuk zijn de spelers heel sterk gemotiveerd om hoogwaardig vermaak te brengen voor de bezoekers. Maar ook brengt dit gezelschap kleinere producties voor bedrijven of verenegingen waarbij niet alleen toneel maar ook muziek ruim aan bod komen. Een paar mijlpalen van Es-Battement zijn o.a. “Zot” en “De Levenden en de Doden”.

Dit was ook zijn aanpak toen hij in April 2012 het stuk “De Bende van Jan De Lichte” bracht. Het resultaat van deze, toch wel indrukwekkende vertoning op de Grote Markt van Aalst ter gelegenheid van de erfgoeddag, bleef lang nazinderen, ook in de media. Hier was de basis geschreven voor het “Aalsters VolksTheater”. Een uniek concept van grotere producties waarbij spelers van verschillende Aalsterse gezelschappen samen een opvoering brengen, zonder hun gezelschap de rug toe te keren.

Om praktische reden is de naam “Het ES-Battement” en “Aalsters VolksTheater” samengenomen en ingekort naar Volkstheater, en krijgt de vzw een nieuw onderkomen in Aalst. Het concept kreeg zelfs een paar extra’s. Zo is de bedoeling om niet alleen onze eigen producties te brengen met spelers uit de verschillende gezelschappen...

En wie zijn wij dan ?

Het spreekt voor zich dat we een vaste kern hebben met mensen die dit allemaal kunnen waarmaken. Zonder de steun van deze hechte groep zou er geen drijvende sfeer zijn om meerdere keren per jaar een mooi resultaat neer te zetten...

Voorzitter: Wim Rasschaert

Creatief bestuurder: Anton Cogen

Secretaris & assistent creatief bestuurder: Marleen De Schryver

Penningmeester: Antoon Vandendriessche

Bestuursleden: Hilde Wauters

en verder een team van een 10-tal waardevolle krachten op wie we altijd kunnen rekenen om iets gedaan te krijgen en een 60-tal acteurs en actrices die dit project volop steunen en telkens zich voor de volle 100% inzetten om de toeschouwer een aangenaam gevoel te geven... niet zomaar toneel, maar een echte theater-belevenis.

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van toekomstige activiteiten van het Aalsters VolksTheater.be!
* vereist
 

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla templates by L.THEME